Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Επιτέλους, τα μαλλιά μου στα "ίσια" τους..

   Σήμερα αποφάσισα να σας μιλήσω για το σαμπουάν και τη μαλακτική κρέμα της Dove με θρεπτικά έλαια και λάδι argan, από τη σειρά hair therapy. Ένα σαμπουάν που υπόσχεται αναζωογόνηση των ξηρών μαλλιών, σε αρκετά καλή τιμή, που κατά τη γνώμη μου μπορεί επάξια να ανταγωνιστεί τα σαμπουάν που βρίσκει κανείς σε κομμωτήρια.
  Πρώτα απ' όλα, στο σαμπουάν αναγράφεται ότι περιέχει ένα σύστημα θρεπτικών ελαίων συνδυασμένα με λάδι argan, το οποίο θρέφει τα μαλλιά, χωρίς να προκαλεί λιπαρότητα και να τα βαραίνει. H μαλακτκή κρέμα "κλειδώνει" τη θρέψη στα μαλλιά και -όπως και το σαμπουάν- καταπολεμά το φριζάρισμα.
   Τα δικά μαλλιά μου είναι μακριά, η τρίχα τους χοντρή και συνήθως οι άκρες είναι αρκετά ξηρές και ταλαιπωρημένες. Επίσης, επειδή είναι άγρια χρειάζεται να τα φορμάρω με το πιστολάκι μετά από κάθε λούσιμο, προκειμένου να τα "εξημερώσω". Το ευτύχημα είναι ότι λαδώνουν εύκολα. 
   Πριν από τρεις εβδομάδες, λοιπόν, σε μια ακόμα αναζήτηση σαμπουάν στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου, πέτυχα μια προσφορά του συγκεκριμένου προϊόντος και το αγόρασα (πρώτη φορά χρησιμοποιώ σαμπουάν της Dove), μαζί με τη μαλακτική κρέμα της ίδιας σειράς.
  Οι δικές μου εντυπώσεις επιβεβαιώνουν όλα όσα αναγράφονται στη συσκευασία, καθώς παρατήρησα ότι κάνει τα μαλλιά μου πολύ απαλά, τις άκρες να φαίνονται υγιείς και τα δουλεύω πιο εύκολα με το πιστολάκι. Δεν τα λαδώνει (αν και όπως ήδη ανέφερα δεν είχα ποτέ πρόβλημα λιπαρότητας) και αφήνει ένα υπέροχο διακριτικό άρωμα που διαρκεί σίγουρα δυο μέρες.
  Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη, αλλά νομίζω ότι είναι νέο προϊόν της εταιρείας.  Έμεινα ευχαριστημένη από την επιλογή μου, γι' αυτό και το συνιστώ σε όλες όσες έχουν ξηρά μαλλιά που φριζάρουν. Σε συνδυασμό μάλιστα με ένα καλό λαδι στις άκρες μετά το λούσιμο, το αποτέλεσμα -στα δικά μου πάντα μαλλιά- είναι παραπάνω από ικανοποιητικό. 
  Μη ξεχνάτε ότι η περιποίηση των μαλλιών μας είναι σημαντική και αξίζει τον κόπο να τους αφιερώνουμε λίγα λεπτά (..και λεφτά..) παραπάνω..Σημαντικό είναι επίσης να επιλέγουμε σαμπουάν κατάλληλα για τον δικό μας τύπο μαλλιών, συνδυαστικά με μια μαλακτική και μια μάσκα μαλλιών, που μπορεί να είναι και σπιτική, φτιαγμένη από υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας!

3 σχόλια:

  1. δεν εχω δοκιμάσει ποτέ σαμπουαν και γενικά προιόντα για τα μαλλιά από Dove..ισως το τολμησω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στο προτείνω ανεπιφύλακτα, αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά και φριζάρουν.κι εγώ δεν είχα ξαναδοκιμάσει σαμπουάν της dove, μ' αυτό ειλικρινά ενθουσιάστηκα. Θα το ξαναγοράσω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή